Cautare produs :

Home >> Iluminat interior >>> Baie


Iluminatul pentru baie

Corpuri de iluminat laterale pentru baie

Sunt puţine locurile în care puteţi evada din agitaţia cotidiană mai relaxant decât în baie. Un spaţiu care poate însemna totul. O trambulină înviorătoare spre o nouă zi sau un refugiu pentru linişte şi relaxare. Efectul final depinde însă şi de iluminare. Lămpile StarLicht asigură atmosfera potrivită în baia dumneavoastră.

Un iluminat corect pentru baie trebuie sa tina seama de doua aspecte: o iluminare generala buna si o iluminare fara reflexii. In afara de o mana sigura si o oglinda buna, pentru machiaj ori barbierit e necesara o lumina uniforma care poate fi data de doua corpuri de iluminat cu difuzoare opalizate puse in stanga si in dreapta oglinzii. Intr-o baie de mici dimensiuni, de obicei nu mai este nevoie si de alta lumina.

Un corp de iluminat aplicat pe tavan deasupra oglinzilor mari asigura de asemenea o lumina uniforma in baile de mari dimensiuni.

Cum alegem un corp de iluminat pentru baie?

O lumina potrivita pentru baie trebuie sa tina seama in primul rand de protectia utilizatorilor impotriva socurilor electrice, si numai dupa aceea de aspectul estetic si functional.

  Pentru aceasta, s-au definit patru Volume de incapere:
 • Volumul 0 este reprezentat de volumul cadei/dusului
 • Volumul 1 este reprezentat de suprafata aflata deasupra volumului zero si pana la o inaltime de 2,25m
 • Volumul 2 este reprezentat de suprafata aflata la 60cm in exteriorul volumului 1
 • Volumul 3 este situat in afara Volumului 2
  Instalarea corpurilor de iluminat in camere cu dus si cada
 • Volumul 0: IP minim - IP 27
 • Volumul 1: IP minim - IP 24
 • Volumul 2: IP minim - IP 23
 • Volumul 3: IP minim - IP 21

Protectia impotriva patrunderii prafului si a apei

Este descrisa de Gradul de protectie al corpului de iluminat – notat cu IP XY - marcat pe ambalaj ori direct pe corpul de iluminat.

El arata nivelul masurat de siguranta mecanica al corpului de iluminat, adica nivelul pana la care acesta este protejat impotriva:
- patrunderii corpurilor straine / a prafului (X) si a
- patrunderii umezelii (Y)

Gradele de protectie IP XY sunt cuprinse intre IP 00 si IP 68, unde IP 68 reprezinta cel mai inalt grad de protectie impotriva patrunderii apei si a prafului.