Cautare produs :

Home >> Iluminat interior >>> Dormitor


Iluminat pentru dormitor

Corpuri de iluminat pentru dormitor

Atmosfera domestica din dormitor poate fi realizata printr-un mix de iluminat direct, indirect si direct/indirect. Iluminatul general pentru dormitor trebuie combinat cu cel functional - pentru citit, pentru oglinda si pentru dressing.

Pentru iluminatul general se recomanda sisteme de iluminat pe cablu ori corpuri de iluminat montate aparent, a caror intensitate este ideal sa poata fi variata, total oprita ori total pornita de la intrarea in camera, precum si din fiecare loc din pat (cu telecomanda radio).

Iluminatul pentru lectura poate fi realizat cu veioze individuale cu brate rabatabile sau cu aplice montate deasupra capului, avand difuzoare opalizate/antistralucire si lumina soft/blanda. Iluminatul pentru oglinda - pentru machiaj e necesara o lumina uniforma, fara umbre, care poate fi data de doua corpuri de iluminat cu difuzoare opalizate montate in lateralele oglinzii si/sau deasupra acesteia.

Iluminatul pentru dressing – lumina suplimentara pentru alegerea hainelor poate fi realizata ori de spoturi speciale pentru mobilier montate in interiorul dressingului, ori de sisteme exterioare orientabile, montate pe cablu, aparente sau inglobate in tavan. Spoturile inglobate in mobilier trebuie sa poarte obligatoriu marcajul MM incadrat in triunghi – care indica faptul ca pot fi montate pe suprafete inflamabile si genereaza o caldura care nu prezinta pericol de aprindere a suportului de lemn in care sunt montate.