Cautare produs :

Home >> LED-uri


Corpuri de iluminat cu led-uri

Corpuri de iluminat cu led-uri

LED, leduri = Dioda (electro) luminescenta (din engleza: Light Emitting Diode)

Considerata una din tehnologiile viitorului, in acest moment nu se mai pune problema dacă LED-urile pot înlocui corpurile de iluminat tradiţionale, ci doar când se va întâmpla acest lucru.

In acest moment nu toate corpurile de iluminat pot fi adaptate pentru a folosi tehnologia LED, dar exista deja modele de corpuri de iluminat utilizate in principal in iluminatul decorativ (adica in tavane false, unde se monteaza de obicei multe spoturi fara rol prea mare in iluminatu functional sau aplice montate pe pereti pentru o iluminare de ambient fara a avea rolul de a putea citi la lumina lor) sau in iluminatul de siguranta (adica lumini de veghe sau lumini de iesire in caz de urgenta, acestea din urma dotate cu surse autonome de energie).


Corpurile de iluminat care folosesc tehnologia LED au o serie de avantaje fata de corpurile de iluminat cu incandescenta si chiar fata de corpurile de iluminat fluorescente de tip economic :

  • Consum redus de energie electrica : LED-ul consuma cu pana la 80% mai putina energie decat alte surse de iluminat
  • Eficienta : LED-ul este printre cele mai eficiente surse de lumina. Cu 25 pana la 80 lumen/watt el a depasit de mult becul incandescent (max 17 lumen/watt) , halogenul ( 22 lumen/watt) sau neonul (50 lumen/watt).
  • Durata de functionare : LED-ul are o durata medie de viata de 100.000 de ore. Un bec incandescent “traieste” in jur de 1000 ore iar un bec/neon fluorescent cel mult 10.000 de ore .
  • Siguranta , durabilitate , rezistenta: LED-ul nu are filament sau parti mobile. Nu se poate sparge sau defecta la socuri , rezista la extreme de temperatura si poate fi apris si stins la nesfarsit fara ai afecta durata de viata. Degaja foarte putina cladura./li>
  • Se pot crea combinaţii de şiruri de roşu - albastru - verde care pot fi controlate pentru a obţine lumină de orice culoare.
  • Mediu : Nu conţin plumb sau mercur şi respectă directiva RoHS (Restriction of Hazardous Substances Directive).
  • Sanatate : Spectrul emisiilor produse de corpurile de iluinat cu led-uri nu contine radiatie IR sau UV.